
Μια από τις τεχνικές διδασκαλίας που προτείνουμε είναι η μαθησιακή υποστήριξη. Η άσκηση που μόλις ολοκληρώσατε στο τέλος της δεύτερης θεματικής ενότητας αποτελεί ένα παράδειγμα μαθησιακής υποστήριξης. Το παράδειγμα αυτό θα χρησιμοποιηθεί αργότερα στην θεματική ενότητα ενότητα με τίτλο «Δημιουργία των Διδακτικών Ενοτήτων». Πιθανόν να είστε εξοικειωμένοι με αυτό, καθώς αποτελεί μέρος της προετοιμασίας κάθε εκπαιδευτικού. Προέρχεται από τους Bruner et al. (1979), όπως και η τεχνική της επίλυσης προβλημάτων. Θα χρησιμοποιήσουμε τη λεκτική μαθησιακή υποστήριξη, τη μαθησιακή υποστήριξη όσον αφορά το περιεχόμενο, την γνωστική υποστήριξη όσον αφορά την μαθησιακή διαδικασία, καθώς και την μαθησιακή υποστήριξη όσο αφορά τα συναισθήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μαθησιακή υποστήριξη:
- Στο Αρχείο με τις Ασκήσεις αυτού του μαθήματος, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες για την μαθησιακή υποστήριξη τις οποίες μπορείτε επίσης να κατεβάσετε, με τίτλο «Τι είναι η μαθησιακή υποστήριξη;».
- Για έναν ορισμό της μαθησιακής υποστήριξης και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ της μαθησιακής υποστήριξης και της διαφοροποίησης, μπορείτε να διαβάσετε το ακόλουθο άρθρο:
Great Schools Partnership (2022) The Glossary of Education Reform, το οποίο απευθύνεται σε δημοσιογράφους, γονείς και μέλη της κοινότητας, στο EdGlossary.org. - Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μαθησιακή υποστήριξη, τα πλαίσια των ήπιων και σκληρών δεξιοτήτων, καθώς και τη Ζώνη Επικείμενης Ανάπτυξης (ZPD) του Vygotsky, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο του Elliott L. (2017) με τίτλο “Scaffolding & Vygotsky” στο YouTube.
Για να μεταβείτε στο περιεχόμενο αυτό, κάντε κλικ στους πιο πάνω τίτλους.